6.13.2013

SOMMARLOV OCH ÖNSKANEn förväntansfull och glad Elsa började sitt första riktiga sommarlov idag. Tonerna av sång och musik hördes mellan regnets droppar som föll på paraplyna. Regnet öste ner. Men det var glädje. Och ett långt härligt sommarlov har nu börjat. För visst tyckte man att sommarlovet var oändligt långt när man var liten. Det hade nästan inget slut. Minnena av Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa blandat med försommarens dofter, glömmer man liksom inte bort. Det är något man bär med sig hela livet. Glädjen och förväntan och att bara kunna gå barfota ute … hela sommaren. Nu var jag väldigt lyckligt lottad som just hade de där bästa sommarloven, och jag önskar verkligen att alla barn kunde känna och uppleva det som jag gjorde, när jag var liten …
’ Jag önskar dig inte guld mitt barn  Ej heller pengar och makt  Jag önskar dig modet att vara dig själv  Och stå för det du sagt  Jag önskar dig inte en stenfri väg  Men kraften att vägen gå  Jag önskar dig kärlek i rikligt mått  Och vänner att lita på ’

Elsas fröknar avslutade med att läsa en dikt, skriven av Inger Thörnqvist. En vacker dikt och sommarlovet har börjat …Linda.


Foton; Linda Sjöö, Bellahome
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar